Banner Smart City 2021
Banner Smart City 2021

DEZVOLTAREA STRATEGICĂ PENTRU ORAȘE INTELIGENTE

Conferință în cadrul Dezbaterilor Smart Cities

11 martie 2021, 14.00-19.30

 

Înregistrarea evenimentului poate fi accesată aici: https://bit.ly/30Qyaw6 

Au participat peste 60 de persoane din administrația publică locală și companii private în cadrul sesiunii online de pe platforma ZOOM, iar evenimentul live pe facebook a fost vizualizat de peste 29000 de persoane.

Vrei să fii informat despre evenimentele și proiectele noastre viitoare?

Înscrie-te la SMART CITIES NEWSLETTER!

Prin înscrierea la Newsletterul Concord Communication sunteți de acord să primiți din partea noastră comunicari referitoare la evenimentele și proiectele pe care le desfășurăm și de care ați putea fi interesați. Vă recomandăm să citiți cu atenție Politica de cofidențialitate și Politica de cookie-uri. Puteți să vă retrageți opțiunea de subscriere oricând accesând linkul unsubscribe de la finalul emailului.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Un oraș poate fi îmbunătățit când există o gândire strategică a liderilor administrativi, armonizată cu interesele cetățenilor și mediului de afaceri. Dezvoltarea tehnologică disruptivă, viteza de aplicare în practică a noutăților, crizele sanitare sau de altă natură, migrația  și alți factori obligă edilii orașelor la inovare, la fructificarea oportunităților, evitarea pericolelor și la ajustarea corectivă a strategiilor de dezvoltare. Va fi o dezbatere cu persoane importante din administrația publică și din mediul privat pentru a arăta întregii țări cum se poate face administrație modernă în România.

Dezbaterea va avea loc în format hibrid și va exista posibilitatea organizării unor discuții directe în marja evenimentului.

Evenimentul va răspune la principalele întrebări:

  • Cum vor trebui adaptate strategiile de dezvoltare a orașelor?
  • Care sunt principalele provocări ale administrației locale în 2021?
  • Ce înseamnă finanțarea inteligentă a proiectelor?

Locația centrală și studioul de transmisie vor fi organizate cu respectarea regulilor de distanțare și sanitare, la Clubul Administrației – București – Str. Dumbrava Roșie nr. 2

PARTICIPANȚI ÎN PUBLIC:  Dacă doriți să participați în public, online, să puteți adresa întrebări invitaților, trimiteți solicitare la office @ concordcom . ro

AGENDĂ

14.00 -15.30 Panel 1:  Gândire Strategică

Un oraș poate fi îmbunătățit când există o gândire strategică a liderilor administrativi, armonizată cu interesele cetățenilor și mediului de afaceri.  Printr-o abordare inteligentă , orașele pot evolua în orașe mai atractive, mai locuibile și mai prietenoase cu turiștii și mediul de afaceri. Tehnologia poate ajuta foarte mult în găsirea soluțiilor care să răspundă mai bine așteptărilor tuturor generațiilor de rezidenți, a celor care vin în vizită dar și a oamenilor de afaceri care creează permanent valoare suplimentară. Dezvoltarea tehnologică disruptivă, viteza de aplicare în practică a noutăților, crizele sanitare sau de altă natură, migrația  și alți factori obligă edilii orașelor la inovare, la fructificarea oportunităților, evitarea pericolelor și la ajustarea corectivă a strategiilor de dezvoltare.

Acest panel va fi un exercițiu de gândire strategică și vom încerca să oferim idei, metode, soluții și instrumente care răspund la următoarele tipuri de întrebări:

  • Avem nevoie de o strategie de dezvoltare îmbunătățită?
  • Cum pot face asta dinamic, inteligent și cu un cost cât mai mic?
  • Cum pot implica mai mult cetățenii? Dar mediul de afaceri?
  • Cum mă adaptez și cum folosesc tehnologia în beneficiul orașului?
  • Cum am fost impactat de migrație?
  • Cum pot implica mai mult pe cei plecați în dezvoltarea orașului? Îi pot atrage înapoi?
  • Am nevoie de o strategie smart city?

INVITAȚI:

Ioan Popa-Primar Municipiul Reșița, Dan Dragoș Drăgan- Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Pavel Popescu-Deputat, Ciprian Barna – City Manager Sector 1, București, Toma Constantin- Primar Oraș Dărmănești, Județul Bacău, Andrei Carabelea- Primar Municipiul Piatra Neamț, Marius Todor-Director General, Total Business Land, Adrian Florea-CEO, Electrogrup, Doru Borșan-Novitas 3D City, Gabriel Ioniță – CEO Axionet.

16.00 – 17.30 Panel 2 –  Provocările 2021

Un oraș inteligent răspunde provocărilor în timp real și salvează vieți, timp și bani. Anul 2020 ne-a demonstrat cât de important este să putem accesa servicii de la distanță, să putem aplica online și să rezolvăm situații administrative mult mai rapid, prin intermediul internetului și al platformelor digitale.  Criza sanitară ne-a arătat că putem accelera procesele de digitalizare în multe domenii și am constatat cu toții beneficiile acestora.

În acest panel vom discuta despre soluțiile care sunt la îndemâna autorităților publice locale, cum poate fi abordat procesul digitalizarii interconectate a instituțiilor publice locale, discutăm despre importanța leadershipului instituțional și al colaborării la nivel regional între instituții și vom răspunde la următoarele tipuri de întrebări:

  • Care sunt principalele provocări ale administrației locale în 2021?
  • Cum ne ajută digitalizarea să răspundem mai bine?
  • Cum abordăm procesul transformării digitale? Care sunt pașii de urmat?
  • Care sunt provocările interoperabilității?
  • Cum revenim în siguranță la normal? Cum va fi noul normal?
  • Ce soluții simple și ieftine avem la îndemână?

INVITAȚI

Gabriel Pleșa- Primar Municipiului Alba Iulia, Octavian Oprea- Președinte interimar-Autoritatea pentru Digitalizarea României, Valentin Mureșan-Consilier al Primarului Municipiului Timișoara, Elena Lasconi- Primar Campulung Muscel /Ioana Marcu, City Manager, Dragoș Soare- Primar Municipiul Slobozia, Florin Boboc- Director de Vânzări, Zipper, Marius Porojan-Director of Business Developmen, Green Street Tec, Dragos Ciobanu-CEO, Ev Connect, Cornel Bărbuț-CEO Vegacomp, Teodora Ciurea- Business analyst, Total Business Land

18.00 -19.30 Panel 3:  Finanțarea inteligentă

Fondurile europene reprezintă principala sursă de finanțare pentru noile strategii de dezvoltare  locală adaptate noilor provocări.  Dar nu vor fi suficiente. Pentru implementarea proiectelor de digitalizare, pentru o mobilitate mai bună, pentru un iluminat public eficient și de calitate, pentru mediu, sănătate, educație, cultură și turism, pentru stimularea creșterii economice, pentru antreprenoriat și dezvoltare, pentru o administrație inteligentă și pentru alte proiecte de dezvoltare avem nevoie de resurse financiare diversificate. Întotdeauna resursele vor fi mai puține decât nevoile și numai edilii inteligenți vor găsi soluții de finanțare. Folosirea ca pârghie a fondurilor proprii pentru a atrage noi investiții în orașe, pentru a folosi piața de capital, alături de parteneriate și utilizarea inteligentă a activelor și resurselor existente vor face diferența pe termen lung.

În acest panel vom discuta despre toate sursele de finanțare pe care administrația publică locală le poate utiliza, și vom răspunde la următoarele tipuri de întrebări:

  • Ce finanțări vor fi disponibile din fonduri europene?
  • Ce condiții trebuie îndeplinite?
  • Cum și când pot fi obținute?
  • Care sunt sursele de finanțare complementare?
  • Cum se emit obligațiunile?
  • Cât ne putem împrumuta și cum reducem costurile?
  • Ce pași ar trebui făcuți imediat în 2021 pentru a fi mai bine pregătiți?
  • Cum ar putea fi crescute veniturile?

INVITAȚI

Romeo-Dan Dunca- Presedinte CJ Caras Severin, Valentin Miron- Managing Partner VMB Partners, Radu Dragomir- CEO Urban Scope, Ionuț Țața- CEO Iceberg, Corina Grigorovici – Senior Expert Finantari Europene, Total Business Land, Iulian Gropoșilă – Consilier Primarul Municipiului Constanța, Ioan Levitchi, Șef Serviciu ADR Centru, Viorel Băltărețu, Deputat.

MODERATOR

Moderatorul general al evenimentului este Marius Bostan, antreprenor, inițiator RePatriot și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională

PARTENERI PRINCIPALI

Registre.ro_Transparent
logo-5-mare
logo smartland

PARTENERI INSTITUȚIONALI

PARTENERI MEDIA

DESPRE ORGANIZATOR

Concord Communication este o agenție de publicitate și organizare evenimente. Pe lângă serviciile furnizate clienților săi, a organizat și propriile evenimente, multe dintre acestea fiind sub denumirea Dezbaterile Smart City 2017-2020, începând din anul 2017. Până acum au fost organizate 10 ediții în orașele: București, Alba Iulia, Iași, Brașov și Călărăși. Anul trecut a organizat, în mediul online, un maraton de 5 zile a evenimentului Smart Cities Days. Evenimentele organizate pot fi AICI.  Toată această activitate, în domeniul smart city, a beneficiat de consultanța d-lui Marius Bostan, antreprenor și fost Ministru al Comunicațiilor.

Concord Communication a editat Ghidul Solutiilor Smart Cityîn 2018 și 2019, 2020 împreună cu Revista Newsweek România, un supliment anual, unde au fost înglobate soluții smart city oferite de furnizori privați și nevoile orașelor din România. Ghidul a fost transmis, de fiecare dată, primăriilor a 300 de orașe din România și a fost distribuit în 6000 de exemplare cu Revista Newsweek, pe rețeaua lor de distribuție a presei. A realizat  12  emisiuni video Smart City – difuzate săptămânal pe Realitatea TV, în perioada 2018-2019. Emisiunile si alte interviuri de la Dezbaterile Smart City pot fi găsite AICI

Concord Communication deține marca publicației GoodNews.ro, care are o secțiune dedicată pentru Smart Cities https://www.goodnews.ro/category/smart-cities/