Smart City Day 2021
Smart City Day 2021

SMART CITIES DAYS 2021

25, 26, 27 mai 2021, 14.00-17.00

Eveniment hibrid, transmis LIVE pe facebook

Smart Cities Days 2021 în cifre:

  • peste 33.000 de vizualizări în timpul evenimentului live pe Facebook
  • 38 de vorbitori invitați
  • peste 90 de reprezentanți ai Primăriilor de orașe și Consiliilor Județene din România participante pe platforma online Zoom, în timpul evenimentului.

 exclamareSmart Cities Days 2021 face parte din seria Dezbaterilor Smart Cities (ediția a a XIII-a) și  beneficiază de participarea factorilor de decizie la nivel național și local, ceea ce face din acest eveniment cea mai importantă inițiativă de promovare și comunicare în domeniul orașelor inteligente.

PARTICIPANȚI:  Dacă doriți să participați în public, online, să puteți adresa întrebări invitaților, sau dacă doriți să aveți o prezentare în unul dintre paneluri, puteți trimiteți solicitare la office @ concordcom . ro

fig1

Colaborăm îndeaproape cu comunitatea tehnologică.

 fig2Reunim un număr mare de furnizori de sisteme inteligente pentru energie, infrastructură, rețele, gestionarea datelor, mobilitate urbană, servicii publice și altele.

fig3 Creăm un ecosistem urban în folosul cetățenilor, adaptat la nevoile lor actuale.

AGENDĂ

ZIUA 1 – 25 mai:  E-MOBILITATE ȘI MEDIU

  FIG414.00 – 15.20 Panel 1:  Electromobilitate, managementul traficului și al parcărilor

Acest panel va pune împreună viziunea producătorilor de vehicule electrice, furnizorilor de soluții pentru încărcare electricăfunizorilor de soluții pentru management al traficului și parcărilor cu cea a autorităților publiceCreșterea calității aerului este o necesitate stringentă pentru cetățeni și trebuie să facă parte din strategia oricărui primar. De aceea, electromobilitatea este una dintre soluțiile importante și se adresează atât transportului public, cât și celui individual.

Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD):  Este industria energetică este pregătită pentru adoptarea la scară largă a vehiculelor electrice? Toți producătorii și-au îmbunătățit gama de masini cu cele electrice, dar ce insfrastructură de încărcare a există? Ce soluții oferă mediul privat în acest sens? Care este perspectiva consumatorului? Oferta de autovehicule electrice este satisfăcătoare, îndeplinește toate așteptările? Cum se pregătesc producătorii? Ce oportunități de finanțare există? Ce proiecte mai au orașele?

Invitați

  1. Ciprian-Sergiu Teleman, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării
  2. Alexandru Nen, Solutions Arhitect Smart City & IoT, Telekom Romania
  3. Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, Primarul municipiului Bacau
  4. Cristiana Serban, Manager Public, Primaria municipiului Slatina
  5. Marian Florea, Presedinte Asociaţia Administratorilor Publici din România (AAPRO)
  6. Gabriel Ionita, Founder CEO Polyfazer
  7. Alin Mecleș – Director de Vânzari, Altimate

15.20 – 15.30 Pauză

FIG5 15.30 – 17.00 Panel 2: Distribuția inteligentă de gaze și electricitate. Provocari pentru un mediu curat

Acest panel se adresează furnizorilor de utilități și de soluții pentru monitorizare și contorizare inteligentă a gazelor, energiei electrice etc. Discutăm despre politica de creștere a gradului de conectivitate la resursele de gaze naturale pentru sectorul rezidențial și cum utilizarea tehnologiei poate determina dezvoltarea durabilă a orașelor și folosirea înțeleaptă a resurselor.

Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD):  Care este rolul Primăriilor pentru asigurarea reducerii consumului de energie și pentru reducerea poluării? Ce soluții avem pentru monitorizarea inteligentă a consumului de gaze și electricitate? În orașele inteligente, cetățenii devin prosumatori, dar cum stimulăm această activitate?

Invitați

  1. Virgil Popescu, Ministrul Energiei
  2. Corina Popescu, CEO Electrica
  3. Elisabeta Ghidiu, Director Departament Strategie şi Management Corporativ, Transgaz
  4. Gelu Ioanca, director IT, Axionet
  5. Vladimir Petruț, Primarul orașului Cavnic

 ZIUA 2 – 26 mai:  ADMINISTRAȚIE ȘI CETĂȚENI. TRANSFORMARE DIGITALĂ. SECURITATE CIBERNETICĂ. INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ

FIG6 14.00 – 15.20 Panel 1: Nevoile cetățenilor și oportunitățile oferite prin transformarea digitală

Acest panel se adresează tuturor furnizorilor de soluții inteligente pentru administrarea diverselor componente ale unui oraș și reprezentanților administrației locale pentru a discuta despre cum folosim tehnologia în relația cu cetățenii.

Infrastructura de senzori și comunicații se dezvoltă permanent prin apariția de noi tehnologii.  Gestionarea informațiilor, a datelor, poate contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor care locuiesc în orașe sau regiuni și va  reduce costul de funcționare a unui oraș.

Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD):  Cum va ajuta noua generație IoT și de comunicații 5G serviciile oferite cetățenilor? Ce soluții pot fi dezvoltate în baza acestor date? Ce orașe care au pus datele la dispoziție și ce au obținut? Ce nevoi pot fi adresate cu costuri reduse? Ce surse de finanțare avem la îndemână?

Invitați

 1. Alexandru Bologan, Secretar de Stat, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării
2. George Şinghi,Viceprimar, Primăria Municipiului Tulcea
3. Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager Orange
4. Dragos David și Conf. Dr. Ing. Titus Balan, HUB Cybersecurity Brașov
5. George Anghel, CEO ConnectX
6. Iulian Constantin Carlogea, City Manager al Primariei Sector 5, București 
7. Grațian Mihăilescu, UrbanizeHub

 

 

15.20 -15.30 Pauză

FIG7 15.30 – 17.00 Panel 2: Impactul Inteligenței Artificiale – IA asupra pieței muncii și construirea unui ecosistem sigur în beneficiul cetățenilor într-o perioadă de provocări multiple

Panelul se adresează companiilor și administrației. Vom explora soluții bazate pe inteligența artificială și cum acestea vor influența piața muncii și dezvoltarea locală. Vom explora soluții de securitate cibernetică pentru protejarea eficientă a infrastructurilor publice și a datelor cetățenilor în contextul transformării digitale accelerate.

Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD): Cum putem fi mai eficienți cu ajutorul IA? Cum transformarea pieței muncii poate fi un avantaj pentru administrațiile inteligente? Ce soluții de securitate cibernetică avem la îndemână? Cum ne poate ajuta cadrul strategic pentru adoptarea și utilizarea tehnologiilor inovative în administrația publică în următorii 7 ani?

Invitați:

  1. Gabriel Prefac, Automation Manager Pitech Plus
  2. Aurelian Ionescu, profesor, senior expert în transformare digitală
  3. Răzvan Ștefan Tecuceanu,  Fondator Asociația de digitalizare a Urbanismului
  4. Catalin Ursache, HUB Cybersecurity Brașov

ZIUA 3 – 27 mai:  SOLUȚII PENTRU DEZVOLTAREA SUSTENABILĂ A ORAȘELOR

FIG8 14.00 – 15.20 Panel 1: Sănătate și Educație mai bună cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație

Panelul se adresează companiilor, furnizorilor de sănătate și educație publică și privați și administrației locale, județene și centrale. Pandemia actuală a adus noi provocări peste cele existente și impactul este destul de mare. Soluțiile dezvoltate în mediul privat contribuie la rezolvarea unor probleme importante cu care se confruntă sectorul public.

Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD): Cum reușim să prevenim mai mult pentru o sănătate mai bună cu costuri scăzute? Legătura dintre educație și sănătate cum poate fi întărită? Cu ce propuneri vine mediul privat pentru aceste provocări? Cum ne poate ajuta cadrul strategic și planul de reziliență pentru adoptarea și utilizarea tehnologiilor inovative în administrația publică în următorii 7 ani?15.20 -15.30 Pauză

15.20 -15.30 Pauză

 Invitați:

1.Dana Stan, CEO DDS Diagnostic
2. Ionel Chiriță, Președinte executiv, Asociația Orașelor din România
3.Costina Papari, Project Manager Edus.ro
4. Mircea Magdalena, Administrator Public, Primăria Botoșani
5. Conf. Univ. Dr. Paulina Mitrea, Coordonator Grup Brained City si Smart City UNIT DIH4S / Cluj IT
7. Pană Constantin Emilian, Primarul orașului Pucioasa
6. Danuț Groza, Primarul orașului Sânnicolau Mare
7. Dragoș Preda, Director general Societatea Națională de Radiocomunicații

 FIG915.30 – 17.00 Panel 2: Inovare pentru orașe inteligente și viitor. Soluții pentru primari inteligenți.

Panelul va fi colecție de soluții accesibile la îndemâna edililor, gata pentru a fi implementate cu costuri reduse și rezultate dovedite. Acesta este deschis tuturor furnizorilor de soluții dedicate modernizării administrației publice a orașelor, pentru o mai bună interațiune între funcționari și cetățeni, pentru furnizarea unor servicii publice de calitate, rapide și fără birocrație, pentru creșterea calității vieții din orașe, pentru atragerea de turiști și investitori.

Companiile private selectate își vor prezinta sintetic serviciile și produsele și vor avea prezentări digitale pentru a fi distribuite tuturor comunităților locale.  De asemenea, Panelul se adresează clusterelor și hub-urilor de accelerare pentru finanțarea și dezvoltarea unor astfel de soluții

Invitați:

  1. Iulian Popescu, consilier Prim-ministru Florin Cîțu
  2. Nicolaie Moldovan, Senior Urban Expert
  3. Olivia Vereha, Chief Operations Officer la Code for Romania
  4. Valentin Voinica, Manager proiecte, Municipiul Alba Iulia
  5. Delia Popescu, Consultant, fost ministru al comunicațiilor
  6. Adrian Stanbeca,Director tehnic Eurosalub, Brașov 
  7. Tudor Andrei-Eduard, Arhitect/ CEO, Prototype Studio 
  8. Conf. Univ. Dr. Paulina Mitrea, Dr. Ing. Anca Goron si Ing. Ovidiu Valea, Cluj IT

MODERATOR

Moderatorul general al evenimentului este Marius Bostan, antreprenor, inițiator RePatriot și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională

PARTENERI

Logo Cluj It
Logo Electrica Serv
Logo Eurosalub

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Ediția anterioară: Smart Cities Days 2020 fig10  

Evenimentul a totalizat 16 ore de transmisii live, peste 90.000 vizualizări. Au participat 55 de  vorbitori invitați, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, precum și ai mediului de afaceri.

 

Toate evenimentele organizate de noi pot fi găsite AICI

DESPRE ORGANIZATORUL EVENIMENTULUI

Concord Communication este o agenție de publicitate și organizare evenimente de afaceri. În ultimii 4 ani a desfășurat o amplă campanie de conștientizare a importanței tehnologiei pentru: eficientizarea activităților, dezvoltarea locală și națională, pentru sănătate, salvarea vieților, dezvoltare economică, culturală, pentru turism, mediu, transport, energie, bună funcționare a administrației și alte verticale importante pentru o Românie mai bună. Rezultatele de până acum ale acestei campanii le detaliem mai jos:

  • 12 conferințe aplicate sub denumirea Dezbaterile Smart City care au pus la lucru împreună peste 1800 de participanți, experți din administrație, companii de tehnologie, startup-uri, invitați internaționali, primari, viceprimari, city manageri, consilieri și alte persoane interesate
  • Promovarea proiectului Alba Iulia Smart City-peste 100 de soluții smart testate și implementate, un loc de inspirație, inovare și speranță pentru ca tehnologia inteligentă să lucreze pentru oameni
  • 3 ediții  Ghidul Solutiilor Smart City ca suplimente specializate editate împreună cu revista Newsweek pentru popularizarea soluțiilor, care au fost transmise către 300 dePrimării de orașe
  • Fiecare eveniment este urmat de transmiterea către administrația locală a unui Newsletter care înglobează concluziile și soluțiile prezentate în cadrul acestuia, precum și preluarea în publicația GoodNews.ro a declarațiilor participanților din paneluri.
  • Sute de apariții în presa scrisă, radio, televiziune și în media on-line
  • Impact de peste 5 milioane de urmăritori în rețele sociale pentru evenimentele și intervențiile noastre
  • O emisiune săptămânală Smart City de 12 episoade cu exemple și explicații, difuzată la Realitatea TV, care s-a bucurat de un rating deosebit de bun, cu reluări și preluări
  • Participări extraordinare cu intervenții remarcabile din partea companiilor de comunicații și tehnologie, miniștri, secretari de stat, premierul României, profesori, primari, city manageri, directori,  experți români și internaționali
  • O comunitate importantă care crede în principiile etice care ar trebui să guverneze dezvoltarea tehnologică, pentru că tehnologia este doar un instrument care să facă viața mai bună românilor.

Evenimentele oganizate pot fi accesate AICI

Agenția Concord Communication deține și marca publicației de știri GoodNews.ro, care are o secțiune dedicată pentru Smart Cities.