DEZBATERILE SMART CITIES 12 Nov
DEZBATERILE SMART CITIES 12 Nov

Maratonul soluțiilor pentru orașe și comunități inteligente

În ultimii 4 ani am promovat conceptul de smart city către orașele din România. Am arătat prin conferințele organizate de noi, ce înseamnă un orașele inteligente, cum ar trebui să arate și orasele noastre și care sunt avantajele pentru administrație și locuitori. Avem orașe în România care au devenit exemple în acest sens, însă sunt prea puține la acest moment.

trainingPrezentări studii de caz ale unor soluții care funcționeaza deja în alte orașe

A venit momentul acțiunilor concrete. Evenimentul se va constitui ca un maraton al soluțiilor inteligente pentru dezvoltarea localităților ocazie cu care vor fi prezentate studii de caz, exemple despre cum soluțiile implementate în alte orașe au adus bunăstare cetățenilor, au ușurat actul administrativ și au pregătit orașele pentru atragerea de noi investiții și turiști.

smart-homeTestare soluții noi în cadrul unor programe pilot

Evenimentul va aduce în prim plan și inovații de ultima oră ale start-up-urilor, centrelor de inovare. Aceste soluții noi ar putea fi încercate în cadrul unor noi programe pilot, în fiecare comunitate care este deschisă unor astfel de probe, pe modelul Alba Iulia Smart City. Vor fi create astfel oportunități pentru Primării și companii de a testa și de a colaboa în viitor.

networkingRelaționare și oportunități pentru parteneriate

City managerii și primarii au ocazia să se întâlnească cu furnizorii de soluții pentru orașe inteligente, consultanți în accesarea fondurilor europene și strategii de dezvoltare, finanțatori. Vor fi prezenți repezentanți ai administrației publice centrale, decidenți pentru politici publice, pentru care acest eveniment va reprezenta o bună bază pentru colectarea de informații necesare pentru corectarea reglementărilor și legislației acolo unde este cazul. Pe parcursul celor două zile participanții vor avea oportunitatea de a pune bazele unor noi parteneriate.

voice-searchModeratori

Marius Bostan, Antreprenor și fost Ministru al Comunicațiilor

Marius Bostan

Antreprenor, Inițiator RePatriot și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională

Dragos David, City Manager Brasov

Dragoș David

Director general Agenţia Metropolitană Braşov și coordonator al HUB Cybersecurity Brașov

Teme pentru prezentări (propuneri)

 • Infrastructura urbană: rețele, 5G, utilități, energie, smart grid, iluminat public, managementul deșeurilor, sănătate și educație, regenerare urbana inteligenta
 • Operațiuni urbane: securitate publică, planificare, răspuns de urgență, sustenabilitate, protectia mediului
 • Mobilitate inteligentă: managementul traficului, emoblitate, ride share, parcări
 • Transformare digitală: date deschise, inteligență artificială, senzori, IoT, Securitate cibernetică, confidențialitate, blockchain
 • Angajament comunitar: politică, finanțare, comerț, incluziune, guvernanță
 • Cercetare și Inovare: soluții dezvoltate de startup-uri și universități
 • Altele

Agendă eveniment

 • 11.00 – 12.30: Prezentări sloturi de 10/12/17/25 min

Pauză 30 min

 • 13:00 -14.30: Prezentări sloturi de 10/12/17/25 min

14.30 Business Lunch

 • 15.00 – 16.30: Prezentări sloturi de 10/12/17/25 min

Pauză 30 min

 • 17:00 -18.30: Prezentări sloturi de 10/12/17/25 min

Acces la eveniment:

 1. Participare reprezentanți companii în public: 1000 lei +TVA/ persoană ( taxa conține acces la eveniment, oportunitatea de a relaționa cu ceilalți participanți, acces la Business Lunch  ( locurile sunt limitate)
 2. Reprezentanții din administrația publică locală – acces gratuit

warning-signReprezentanții din cadrul companiilor care doresc să se înscrie pentru prezentări  în cadrul evenimentului sunt rugați să transmită solicitare la smartcity@concordcom.ro 

smart-city“Maratonul Soluțiilor pentru Orașe și Comunități Inteligente” face parte din seria Dezbaterilor Smart Cities (ediția a a XIV-a) și  beneficiază de participarea factorilor de decizie la nivel național și local, ceea ce face din acest eveniment cea mai importantă inițiativă de promovare și comunicare în domeniul orașelor inteligente.

 

fig1

Colaborăm îndeaproape cu comunitatea tehnologică.

 fig2Reunim un număr mare de furnizori de sisteme inteligente pentru energie, infrastructură, rețele, gestionarea datelor, mobilitate urbană, servicii publice și altele.

fig3 Creăm un ecosistem urban în folosul cetățenilor, adaptat la nevoile lor actuale.

 

Organizatori

Cu sprijinul

location

Locație

Evenimentul se desfășoară fizic în Brașov, la Centrul de afaceri, transfer tehnologic și incubator de afaceri CATTIA și are parteneri instituționali: Asociația City Managerilor din România, Asociația Municipiilor din România și Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România. De asemenea, evenimentul va fi transmis live pe paginile de facebook ale organizatorilor și prin intermediul platformei ZOOM unde vor participa alți invitați din primării (estimăm peste 90 de participanți).

cattia