BANNER DEZBATERILE SMART CITIES Site 1920 – 72dpi
BANNER DEZBATERILE SMART CITIES Site 1920 – 72dpi

Maratonul soluțiilor pentru orașe și comunități inteligente

Înregistrarea evenimentului poate fi văzută AICI

Foto Maraton
Foto Maraton

smart-cityMaratonul Soluțiilor pentru Orașe și Comunități Inteligente face parte din seria Dezbaterilor Smart Cities (ediția a a XIV-a) și  beneficiază de participarea factorilor de decizie la nivel național și local, ceea ce face din acest eveniment cea mai importantă inițiativă de promovare și comunicare în domeniul orașelor inteligente.

  • Colaborăm îndeaproape cu comunitatea tehnologică.
  • Reunim un număr mare de furnizori de sisteme inteligente pentru energie, infrastructură, rețele, gestionarea datelor, mobilitate urbană, servicii publice și altele.
  •  Creăm un ecosistem urban în folosul cetățenilor, adaptat la nevoile lor actuale.

trainingÎn ultimii 4 ani am promovat conceptul de smart city către orașele din România. Am arătat prin conferințele organizate de noi, ce înseamnă un orașele inteligente, cum ar trebui să arate și orasele noastre și care sunt avantajele pentru administrație și locuitori. Avem orașe în România care au devenit exemple în acest sens, însă sunt prea puține la acest moment. 

A venit momentul acțiunilor concrete. Evenimentul se va constitui ca un maraton al soluțiilor inteligente pentru dezvoltarea localităților ocazie cu care vor fi prezentate studii de caz, exemple despre cum soluțiile implementate în alte orașe au adus bunăstare cetățenilor, au ușurat actul administrativ și au pregătit orașele pentru atragerea de noi investiții și turiști.

voice-searchModeratori

Marius Bostan, Antreprenor și fost Ministru al Comunicațiilor

Marius Bostan

Antreprenor, Inițiator RePatriot și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională

Dragos David, General Manager,Brașov Metropolitan Agency

Dragoș David

Director general Agenţia Metropolitană Braşov și coordonator al HUB Cybersecurity Brașov, fost europarlamentar.

AGENDĂ EVENIMENT

12.00 -12.15 Deschidere eveniment – Moderator: Marius Bostan, antreprenor, fondator Repatriot, fost ministru al Comunicațiilor.

12.15 – 13.45 Panel 1 – Orașele viitorului. Localități sustenabile

Avansul tehnologiei digitale nu mai surprinde pe nimeni, iar toate procesele și activitățile zilnice se schimbă într-un ritm accelerat. În acest context, în ultimii ani s-a remarcat o tendință globală foarte pregnantă, aceea de a transforma actualele orașe în “smart cities”. Aceasta înseamnă o mai bună mobilitate, integrarea soluțiilor de administrare a orașului și acces facil al populației la servicii moderne diverse atît publice, cât și private. Înseamnă o adaptare la viața cotidiană a locuitorilor, din ce în ce mai mult conectați digital, conform necesităților și solicitărilor acestora.

Cum ne dorim să arate orașele noastre în viitor? Care sunt așteptările locuitorilor? Care este ritmul de dezvotare a localităților, sunt cele mai mici mai ușor de transformat? Ce noi soluții sunt la îndemâna Primarilor și cu ce beneficii vin pentru cetățeni?  Reprezentanții orașelor vor discuta despre nevoile de dezvoltare, despre soluțiile personalizate pe care le pot adopta pentru a investi în viitorul acestora și în bunăstarea locuitorilor. Companiile își vor prezenta soluțiile pe care le-au dezvoltat și sunt gata de implementare.

  • Dezvoltarea infrastructurii urbane: iluminat public adaptiv, servicii high-tech inovatoare pentru clădiri publice, transport public electric și e-mobilitate: Dorin Petrișor Chisăliță, Head of E-City Enel X
  • Mobilitate urbană și dezvoltărea rurală: Cătălin Frangulea, director de programe, Agenția Metropolitană Brașov
  • Sîrbu Ioan Iulian, Primar Municipiul Sighișoara
  • Andrei Carabelea, Primar Municipiul Piatra Neamț
  • Finanțare inteligentă și proiecte care pot fi dezvoltate prin PNRR : Radu Dragomir, CEO Urban Scope
  • Olga Ursu, Viceprimar, Primăria Chișinău, Republica Moldova 
  • Raluca Lazea, Inspector de specialitate, Dezvoltare și managementul proiectelor, Primăria Municipiului Pitești

13.45 – 13.55 Pauză

13.55 – 15.00 Panel 2Împreună dezvoltăm România – strategii și soluții pentru transformare digitală

Digitalizarea reprezintă fundația pentru un orașele inteligente și contribuie la o mai bună colaborare între administrația publică și cetățeni. Însă o digitalizare fără o abordare integrată a implementării tehnologiilor este puțin eficientă. Cum pot orașele să beneficieze de transformarea digitală cât mai repede? Ce pași s-au făcut în acest sens, sunt suficienți?

Moderator: Dragoș David, Director general Agenţia Metropolitană Braşov și coordonator al HUB Cybersecurity Brașov

  • Proiectele Guvernului pentru digitalizarea României – Iulian Popescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
  • Cătălin Boghiu, Director Executiv Direcția de Transformare Digitala și Implementare Smart City, Primaria Municipiului Iași
  • Ioan Popa, Primar Municipiul Reșița 
  • Cadastru Digital – produs exclusiv dedicat primariilor, Teodora Ciurea, Business Analist, Total Business Land
  • Nicu Știrbet, Fondator Eco Village Valeni, Republica Moldova, inițiator Proiect Soluții Smart pentru comunități Smart 
  • Ioan Gâf Deac, Expert smart city, fost city manager Primăria Sector 4, București
  • Alina Claudia Ciolan, Șef Serviciu, Servicul Coordonare PMUD, Direcția Dezvoltare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov

 15.00-15.10 Pauză

15.10- 16.30 Panel 3 – Good life: cum creștem calitatea vieții: regenerare urbană, mediu curat, sănătate și educație

Transformarea orașelor are un impact major asupra comunităților așteptările fiind pentru îmbunătățirea calității vieții odată cu reducerea poluării, acces ușor la un sistem modern de sănătate și educație.Cum se pot schimba cartiere întregi sau zone ale orașelor care par încremenite în timp și care nu mai răspund nevoilor actuale ale locuitorilor lor?  Cum pot fi dezvoltate proiectele de regenerare urbană fără un impact major asupra confortului cetățenilor? Care sunt proiectele Primăriilor și cum pot fi acestea finanțate?

 Moderator: Marius Bostan, antreprenor, fondator Repatriot, fost ministru al Comunicațiilor

  • Marian Florea, Președinte Asociația Administratorilor Publici din România
  • Dan Nicodim, Viceprimar Municipiul Ploiești 
  • Aurelia Salicov, ex-CEO Digital Park actualmente Director al Parcului Industrial Tracom
  • Doru Borșan, CEO și fondator Neotech
  • Silviu Stoica, Director General Ramboll
  • Andrei Stoleriu, Fondator Renkol
  • Soluții moderne de monitorizare radiologică pentru un mediu de lucru și de viață sănătos – Codruț Cheresteș, CEO Dositracker 
  • Soluții românești la probleme globale – Dana Stan, Administrator DDS Diagnostic 

warning-signReprezentanții din cadrul companiilor care doresc să se înscrie pentru prezentări  în cadrul evenimentului sunt rugați să transmită solicitare la office@concordcom.ro 

             Accesul angajaților din Primării pe platforma ZOOM se face la cerere, la adresa office@concordcom.ro

Parteneri media

Organizatori

Cu sprijinul